Tillbaka till Uppdrag

Begränsad byggyta med vägar och järnvägar

Växjö satsar på nya bostäder och resultatet är ett helt kvarter av ståtliga bostadsrätter och nöjda hyresgäster.

Begränsad byggyta med vägar och järnvägar

I Växjö byggs många nya bostäder. Bland annat ett nytt kvarter söder om Domkyrkan, i närhet till tågstationen. Det nya kvarteret består av tre bostadsrätter; Eldaren, Stinsen och Lokstallet. Alla är toppmoderna hus i olika utföranden och med sin egen karaktär. ­Lokstallet har exempelvis lägenheter inspirerade av de gamla magasinkvarteren i Köpenhamn och ­Eldaren har en fasad av slätputs med partier målade i gulockra, sand och mustigt röd.

Husen byggs i tre etapper, varav den första påbörjades redan 2013 och den sista beräknas vara klar under 2019. ELIAS är med och bygger upp de nya husen genom att leverera komplett el-teleteknisk anläggning inklusive bland annat passage och porttelefoner. Projektet pågår alltså under sex års tid och sysselsätter fem anställda; både elektriker, telemontörer och projektledare.

Projektledare Per-Ola Thordsson berättar att logistiken är det som är mest utmanande eftersom det byggs på begränsade ytor med både vägar och järnvägar inpå knutarna. Han intygar även om ett bra utfört arbete och menar att resultatet talar för sig själv med ståtliga byggnader och nöjda hyresgäster.

Projektledare

No items found.

Hör av dig!

Bästa sättet att få nöjda kunder är att göra rätt från början. Kvalitetsbristkostnader har vi ständigt i fokus. Vi är certifierade enligt ISO 9001, ISO 14001 & OHSAS 18001, dvs kvalitet, miljö & arbetsmiljö.