Tillbaka till Uppdrag

Energisparande investeringar på Maxi i Växjö

Maxi i Växjö har gjort en omfattande renovering av sin butik. En renovering som har skapat en fräschare, modernare och framförallt en butik som nu gör enorma miljöbesparingar.

Energisparande investeringar på Maxi i Växjö

ELIAS har installerat ny energieffektiv butikskyla som minskat energikostnaderna åt Maxi. Hela butiken har byggts om för att kunna möta den moderna kunden. Större mejeriavdelning, MAXI-köket, cafe med TOGO del, bageriet har anpassats, frukt och grönt torget har blivit större, hela delikatessen har blivit större, on-line butik har byggts m,m. Detta har medfört att vi har anpassat kraft och belysning på stora ytor i butiken säger projektledare Magnus Lundqvist. 

Rolig fakta: Numera sparar Maxi i Växjö så mycket energi som motsvarar att en personbil kör 29 varv runt jorden årligen. ELIAS fick projektet genom att de utfört arbete åt Maxi under många år och på så sätt byggt upp en långvarig, stark relation. Magnus berättar att de har varit sju medarbetare på Maxi under projektet, förutom att de installerat helt ny kylanläggning så har de även arbetat med kraft och belysning. Den tuffaste utmaningen i det här projektet har varit att kunna utföra arbetet samtidigt som butiken varit öppen som vanligt, det har krävts extra säkerhetsåtgärder och hänsynstagande till alla besökare i butiken, avslutar Magnus.

Projektledare

No items found.

Håkan Seiborg

Ägare / Köpman

"Vi har fått mycket positiv feedback från kunderna, trots att allting gjorts under drift, vi har cirka 35.000 besökare / vecka så det är en hel del logistik som skall fungera."

Hör av dig!

Bästa sättet att få nöjda kunder är att göra rätt från början. Kvalitetsbristkostnader har vi ständigt i fokus. Vi är certifierade enligt ISO 9001, ISO 14001 & OHSAS 18001, dvs kvalitet, miljö & arbetsmiljö.