Tillbaka till Uppdrag

Ett helt nytt välkomnande till safariparken

Det var ont om tid när safariparkens nya värdskapsbyggnad skulle byggas, men ELIAS levererade trots tight tidplan ett ­utmärkt resultat som kunden blev mycket nöjd med.

Ett helt nytt välkomnande till safariparken

Mellan Ronneby och Karlshamn i Blekinge ligger ­Eriksberg Vilt och Natur som med sina 925 hektar är Nordens största safaripark. De erbjuder sina gäster ett helhetskoncept mitt bland det vilda; boende, konferensmöjligheter och restaurang, där de bland annat serverar viltkött från den egna gården.

Eriksberg Vilt och Natur har i dagsläget cirka 58 000 besökare per år. Genom att bl.a. bygga en värdskapsbyggnad hoppas de att på sikt kunna locka till sig upp mot 200 000 besökare. Under början av 2018 fick ELIAS förtroende att arbeta med den nya byggnaden, Outdoor Eriksberg, som är imponerande 420 kvadratmeter stor. Tanken med den nya byggnaden är att ge besökarna ett mer välkomnande första intryck vid infarten till parken.

Arbetet med Outdoor Eriksberg var ett intressant projekt som vi är glada att vi fick vara med och installera, framförallt för byggnadens arkitektur och detaljerade inredning, säger Bengt-Erik, ansvarig projektledare.

Det var också ett utmanande projekt eftersom tidplanen för projektet var tight från början. Det ställer högre krav på att allt klaffar; materialleveranser, samordning med övriga hantverkare och dylikt. Totalt tog installationen tio veckor för ELIAS att utföra, men hela bygget pågick i 21 veckor från färdiggjuten platta. På plats hade ELIAS totalt sex elektriker som samarbetade för att hålla ­tidplanen.

Per-Arne Olsson, VD på Eriksberg Vilt och Natur, var mycket nöjd med resultatet av ELIAS arbete på deras nya värdskapsbyggnad:

”Eriksberg har i alla delar ett antal olika specialönskemål vilket ställer höga krav på våra samarbetspartners. Efter flera års samarbete med den moderna och heltäckande elfirman ELIAS så föll valet naturligt på att de skulle få arbeta även med den nya värdskapsbyggnaden. ­Eriksberg beställde en Rolls Royce och även denna gång finner vi att det levererats med bravur!”

Projektledare

Bengt-Erik Ingemansson

VD

0768 99 13 95
bengt-erik.ingemansson@eliasab.se

Per-Arne Olsson

VD

”Eriksberg beställde en Rolls Royce och även denna gång finner vi att det levererats med bravur!”

Hör av dig!

Bästa sättet att få nöjda kunder är att göra rätt från början. Kvalitetsbristkostnader har vi ständigt i fokus. Vi är certifierade enligt ISO 9001, ISO 14001 & ISO 45001, dvs kvalitet, miljö & arbetsmiljö.