Tillbaka till Uppdrag

Installerar åt världens största golvtillverkare

I Ronneby ligger fabriken till en av världens största golv­tillverkare, där ELIAS under många år har utfört både små och stora elinstallationer.

Installerar åt världens största golvtillverkare

Tarkett är en av världens största golvtillverkare och från fabriken i Ronneby skickas det varje år ut cirka 20 miljoner kvadratmeter golv. I över tio år har ­Tarkett i ­Ronneby vänt sig till ELIAS när de behövt hjälp med elinstallationer.

Det senaste större projektet var ett byte av styrsystem på en bandpress som ingår i en av Tarketts linjer. För ELIAS bestod arbetet bland annat av att byta innehåll i ett 30-tal I/O-lådor, omläggningar av kablar och ombyggnad av omriktarfack. Eftersom alla funktioner och underlag inte kunde förberedas fick flera saker lösas på plats. Tio elektriker från ELIAS löste uppgiften tillsammans med Tarketts egen personal och med mycket gott resultat.

Att samarbetet fortlöpt under så många år skvallrar om att båda parter är nöjda. Jan Runnsjö på Tarkett bekräftar detta och berättar om ELIAS arbete hos dem:

”I många fall är tidplanen pressad på grund av tillgänglig stopptid i produktionen.
Då krävs engagerade och kunniga resurser med tankesättet 'inga problem, det löser vi'. Elias uppfyller dessa krav. Dessutom använder vi ELIAS som resursförstärkning i vår underhållsorganisation.”

De korta projekttiderna är utmanande och kräver god kunskap, planering och lokal kännedom, säger ELIAS projektledare Mats Nilsson. Åren med Tarkett har bjudit på många roliga projekt och ELIAS är glada över det långvariga samarbetet.

Projektledare

Mats Nilsson

Projektledare

0768 99 13 15
mats.nilsson@eliasab.se

Hör av dig!

Bästa sättet att få nöjda kunder är att göra rätt från början. Kvalitetsbristkostnader har vi ständigt i fokus. Vi är certifierade enligt ISO 9001, ISO 14001 & ISO 45001, dvs kvalitet, miljö & arbetsmiljö.