Tillbaka till Uppdrag

The Art of Living

ICON förändrar sättet att leva på med sina topp­moderna bostäder kombinerat med ett rikt utbud av tjänster och faciliteter. Det är ett annorlunda projekt som har fascinerat ELIAS från start.

The Art of Living

I Växjös arenastad byggs ICON – en unik kombinationsbyggnad, inspirerad av ett amerikanskt koncept, som rymmer kontor, skola, hotell, bostäder, spa, gym och skybar. ICON är ELIAS hittills största totalentreprenad, med en projekttid på tre och ett halvt år från anbud till färdig anläggning, berättar projektledare Per-Ola.

Med ICON har man tänkt annorlunda än på de flesta projekt vi deltagit i, och utgått från människors behov. Genom att värna om det privata hemmet och samtidigt skapa mötesplatser för en social livsstil förändras sättet att leva. Toppmoderna bostäder tillsammans med ett rikt utbud av tjänster och faciliteter, som normalt sett inte finns på en och samma plats, skapar förutsättningar att bo bra och leva livet fullt ut. Man kallar det för The Art of Living!

När vi på ELIAS första gången hörde arkitekten förklara hur byggnadens exteriör växt fram blev vi väldigt fascinerade. Inspirationen till fasaden kom från en kabelförläggning på en byggnad ute världen; en elektrikers hantverk inspirerar till en fantastisk fasad. ELIAS uppdrag har varit att med den senaste eltekniken skapa ett så säkert och bekvämt boende/skola/kontorsmiljö/rekreation som möjligt.

Varje hyresgäst har haft möjligheter att skräddarsy sina egna eltekniska lösningar. Det skapar en känsla av att ”mitt revir i huset är mitt, det är jag som varit delaktig i utformningen av min eltekniska miljö”.

Det är inte svårt att förstå varför det kallas för The Art of Living.

Projektledare

No items found.

ELIAS hittills största totalentreprenad, med en projekttid från ­­anbud till färdig anläggning på 3,5 år

Hör av dig!

Bästa sättet att få nöjda kunder är att göra rätt från början. Kvalitetsbristkostnader har vi ständigt i fokus. Vi är certifierade enligt ISO 9001, ISO 14001 & ISO 45001, dvs kvalitet, miljö & arbetsmiljö.