ELIAS Syd AB

Historia

ELIAS i Blekinge AB såg för första gången dagens ljus 20e januari 2005. Innan året var slut var 60 anställda etablerade på fyra orter i Blekinge - Ronneby, Karlskrona, Olofström och Karlshamn. De som utgjorde stommen i företaget jobbade tidigare tillsammans på antingen ElektroSandberg, Karl Hansson, ABB eller NEA innan de började på ELIAS.

När NEA valde att lägga ner verksamheten i Blekinge valde Ingmar Eliasson att starta eget. För att snabbt komma igång och få ut budskapet vem som stod i spetsen valde han att kalla företaget ELIAS i Blekinge. Kunder, både gamla och nya, strömmade till. Företaget fick snabbt fotfäste i Blekinge som en av de ledande aktörerna i länet. Huvudkontoret etablerades i Bräkne-Hoby under våren 2009.

Sommaren 2010 var det dags för ELIAS att slå upp portarna i Växjö. Ett nytt bolag startades – ELIAS i Småland. Ingmar Eliasson jobbade under 80-, 90- och början av 00-talet i Småland som chef på ElektroSandberg och NEA. De kontakter som grundlades under denna tid, visade sig vara levande i allra högsta grad när funderingarna om en etablering i Växjö dök upp. När gamla medarbetare och kunder visade stort intresse för ELIAS fanns det inte mycket att tveka om. Satsningen var ett faktum 11e juni 2010. Därefter växte verksamheten kontinuerligt år efter år. Under 2019 tog det en ny vändning när samtliga fyra projektledare valde att säga upp sig och börja på ett konkurrerande företag som ville etablera sig i Växjö. Strax därpå valde de flesta elektrikerna att följa efter.
Under 2020 togs beslut att lägga ner verksamheten i Växjö. Vi kan med stolthet säga att vi slutförde samtliga påbörjade jobb till våra kunder i regionen och har även flera goda relationer kvar i Växjö-området.

Vid årsskiftet till 2014 slogs ELIAS i Blekinge AB och ELIAS i Småland AB ihop till ett företag – ELIAS Syd AB. En fortsättning med samma medarbetare, kompetens och med sikte på att göra jobb av högsta kvalitet till samtliga kunder.
ELIAS Syd AB var fram till 2023-06-30 ett helägt dotterbolag till ELIAS Sweden AB.

Från och med 2023-06-30 ägs företaget av SELATEK-koncernen. Företaget fortsätter i samma goda anda som tidigare, med samma organisationsnummer, logga, lokaler och personal.