Uppdrag

ICON
The Art of Living

ICON förändrar sättet att leva på med sina topp­moderna bostäder kombinerat med ett rikt utbud av tjänster och faciliteter. Det är ett annorlunda projekt som har fascinerat ELIAS från start.

Läs mer
Eriksberg Vilt och Natur
Ett helt nytt välkomnande till safariparken

Det var ont om tid när safariparkens nya värdskapsbyggnad skulle byggas, men ELIAS levererade trots tight tidplan ett ­utmärkt resultat som kunden blev mycket nöjd med.

Läs mer
Svenska Kyrkan
Harmoniserande fasad­belysning

Förkärla kyrka var tidigare relativt osynlig i mörkret då den saknade utomhusbelysning och därför installerade ELIAS ny fasadbelysning.

Läs mer
Tarkett
Installerar åt världens största golvtillverkare

I Ronneby ligger fabriken till en av världens största golv­tillverkare, där ELIAS under många år har utfört både små och stora elinstallationer.

Läs mer
Ö-varvet
Elinstallation på liten yta

Ö-varvet är ett nybyggnads-, reparations och servicevarv på Öckerö som bland annat utför torrsättning, ombyggnation och marinelektronik.

Läs mer
Enaco
Elinstallation med tunga lyft

Enaco är ett företag som erbjuder gröna, säkra och kostnadseffektiva datacenter och tekniska installationer.

Läs mer
Södra Cell
38 000 meter kabel till massabruket i Mörrum

Södra Cell investerar i massabruket i Mörrum för att möta sina kunders efterfrågan. Investeringen­ ­innebär ett stort arbete för ELIAS med process- och belysnings­installationer samt montering av tusentals meter kabelstegar.

Läs mer
ICA
Soldrivna kylar och lampor

Är det möjligt att kyla glass med sol? ­Svaret är ja; och det är precis det Ica-butiken i Bräkne-Hoby gör. Sedan den nya solcells­anläggningen monterades och installerades använder de solens kraft för att driva stora delar av butiken.

Läs mer
ÅF
Elmontage på vattenkraftstation

Stor erfarenhet krävdes av ELIAS medarbetare när el- och kontroll­utrustningen skulle bytas ut på vattenkraftstationen.

Läs mer
Stora Enso
2000 omkopplingar på pappersbruket

Det krävdes ett gediget förberedande arbete när I/O-systemet på ett av bruken till den stora skogs­industrikoncernen Stora Enso skulle kopplas om. Bytet innehöll tusentals omkopplingar och de skulle ske under en stopptid på ett fåtal dagar.

Läs mer
Johannishus Gods
Äldre gods med nytt fibernät

I över 300 år har familjen Wachtmeister ­brukat Johannishus Gods. När de ville ­modernisera godset med ett eget fibernät tog de hjälp av ELIAS för att bygga tekniken.

Läs mer
Fortifikationsverket
Nybyggnation av flygledartornet vid flygflottiljen

Vad har hänt sen sist? I ELIANYTT nummer 2015 berättade vi om hur ELIAS var i full gång med arbetet i det nya flygledartornet i Ronneby/Kallinge. Nu har vi glädjen att se resultatet av det arbetet. Vid årsskiftet togs flygledartornet i drift och det som återstod var endast några få justeringar.

Läs mer
Stora Enso
Effektiv installation vid Stora Enso

Stora Enso ligger två mil öster om Kristianstad. De tillverkar pappersmassa och obestruket finpapper, deras mest kända produkt är MultiCopy, som säkert de flesta kommit i kontakt med någon gång.

Läs mer
Vuxenpsykiatrin
Psykpaviljongen, ett modernt nybygge

Vuxenpsykiatrin i Karlshamn har vuxit ur sina lokaler och bygger nu nya som är anpassade för verksamheten. Det är en efterlängtad flytt som kommer underlätta arbetet eftersom psykiatrin nu flyttar till sjukhusområdet och det kommer även förbättra samverkan med övriga delar av sjukhuset.

Läs mer
Fellessons
Industridesign hos Fellessons

Fellessons är byggvaruhandeln som har en lång historia som sträcker sig ända tillbaka till 1910. Företaget har väldigt stor kunskap inom bygghandel, materialval och strävar alltid efter att erbjuda högsta kvalité i så väl byggmaterial som support.

Läs mer
Börjessons
Smarta lösningar hos Börjessons

Börjessons i Karlshamn som är återförsäljare av Volkswagen och Skoda satsar för framtiden genom att bygga ut med 500 m² toppmoderna och kundanpassade bilhallar.

Läs mer